Maarten Bakker

06/09/2014

Een schoenmaker gaat ook niet op inspiratie zitten wachten

Het is lastig om je tot schrijven te zetten als de inspiratie niet voor het oprapen ligt.
Ik weet nog dat een oud docent van mij altijd zei: ‘Schrijven is gewoon een ambacht, je staat op en begint. Een schoenmaker gaat ook niet op inspiratie zitten wachten’
Dus klap ik de laatste dagen vaak mijn laptop open en staar dan naar mijn scherm en ga, zoals de meeste mensen volgens mij, vooral niet doen waarvoor ik die laptop openklap.
Ik scroll door websites, check iedereen zijn Facebook die ik ken, prijs me gelukkig dat de rest van de wereld ook nutteloze dingen aan het doen is. Ik zie konijnen op ruggen van zwanen, ik zie pratende cavia’s en zit gebiologeerd 10 minuten te kijken naar twee honden die met mes en vork een maaltijd naar binnen werken.

Wat een vrijheid dat ik me dat blijkbaar kan permitteren. Maar dan bega ik de grote fout van het denken dat dit er niet toe doet.
Maar hier gaat het juist om! Dit is waarom ik de maker ben die ik ben. Dat waar ik me druk om maak, de noodzaak van mijn werk komt hier vandaan.

Ik zit niet zomaar mijn brein te laten vervuilen door miljoenen pixels en sounds. Nee ik ben me aan het laten inspireren.

Gelukkig. En dan opeens open ik mijn schrijfprogramma en begin.

Ik ben geen schoenmaker, maar aan inspiratie geen gebrek!

Ik ben een Rotterdamse theatermaker die het culturele leven goed bekijkt, beschouwd en daar zo nu en dan iets over schrijft.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Posted in: Maarten Blogt